CV – Sandi Luft, dr. med.

Dermatolog Sandi Luft, dr. med. s svojim bogatim strokovnim znanjem in dolgoletnimi izkušnjami sodi med vodilne specialiste dermatologe za obravnavo kožnih bolezni in starostnih težav s kožo. Odlikuje ga izjemno znanje na področju uporabe naprednih tehnologij za dermatologijo, še posebej na področju neinvazivnega pomlajevanja in preoblikovanja telesa. Vodilo njegovega dela je ohranjanje in vračanje zdravja koži ter učinkovito pomlajevanje.

Rojen sem se v Mariboru, po končani gimnaziji sem se vpisal na Medicinsko fakulteto v Ljubljani in po zaključenem študiju medicine strokovno pot nadaljeval s specializacijo iz dermatovenerologije.

Dragocene strokovne izkušnje sem pridobil v bolnišnicah v Mariboru in Celju, nato sem od leta 2007 do leta 2014 deloval v Medical centru Rogaška. Že leta 2010 sem stopil na samostojno pot, ko sem ustanovil Derma center Maribor in tako začel uresničevati vizijo spoštljive obravnave kože in vsakega posameznika. Leta 2014 sem ustanovil še Derma center Rogaška. Poslanstvo obeh centrov je zasnovano na strokovni obravnavi, zasebnosti in udobju ter na poglobljenem individualnem svetovanju.

Kot vabljen predavatelj in slušatelj sodelujem na številnih strokovnih srečanjih doma in v tujini, sem (so)avtor mnogih člankov in poglavij v domačih in tujih strokovnih in laičnih publikacijah.

Kolikor daleč segajo moji spomini pomnim, da sem želel postati zdravnik. Nedolgo tega sem v intervjuju prebral izjavo slovenskega kolega »Obstajajo zdravniki in doktorji medicine. Prvi se rodijo in vzgojijo, drugi pa naučijo«. Ta stavek me je zaznamoval in umestil: sem zdravnik, zavezan znanju in svojim pacientom. Temu sem posvetil svoje življenje. V zadnjih letih se posebej posvečam najnovejšim dognanjem in uporabi naprednih tehnologij s področja neinvazivnega pomlajevanja.